Ofetra znajduje się w pliku : oferta_BHZ.doc

 

 

KARAGEN FOODGEL ® 2200 Czystyto rafinowany karagen kappa ( E407 ) przeznaczony dla przemysłu spożywczego, otrzymany z wodorostów morskich Euchema cotonii. W wystarczającym stężeniu tworzy żele termoodwracalne i jest wysoce wrażliwy na jon potasu, który znacznie potęguje jego żelujące właściwości. Foodgel ® 2200 jest stabilny w środowisku alkalicznym.

FOODGEL ® 2200 Kompletrafinowany karagen kappa ( E407 )  przeznaczony do przemysłu spożywczego wzbogacony potasem, co daje bardzo mocne żele.
Zastosowanie: solanki nastrzykowe, dobrze rozpuszczalny.

 

FOODGEL ® Półrafinatmoże być użyty jako wypełniacz i stabilizator. Posiada wysoką zdolność wiązania wody.

 

 

Izolat Białka Sojowego Do Nastrzykuzawartość czystego białka 95 %, bardzo dobra rozpuszczalność. W gotowym wyrobie gwarantuje odpowiednią teksturę i konsystencję, dobrze wiąże wodę.
Zastosowanie: szynki i wyroby szynkopodobne.

 

 Izolat Białka Sojowego Do Kutrowania 95 % czystego białka sojowego, do wszystkich rodzajów kiełbas kutrowanych.

  1. Zwiększenie wydajności
  2. Poprawienie tekstury i kruchości
  3. Wspaniała konsystencja
  4. Emulguje

 

Fosforany –  P 2 O 5  min 57 %- max 57,2 % do wszystkich rodzajów szynek, wędzonek i kiełbas. Fosforany są najstarszymi, najczęściej używanymi środkami funkcjonalnymi, które działają bezpośredni na mięso w celu związania wody. EMULGATOR, STABILIZATOR, SEKWESTRANT, CZYNNIK TEKSTUROTWÓRCZY, REGULATOR WILGOTNOŚCI.  

 

 

ŚRODKI FUNKCJONALNE


Laka Complet P-80+

Kompletny preparat do szynek wysokowydajnych. Za pomocą tego środka (w zależności od nastrzyku) można regulować wydajność produktów. Do jego produkcji użyto: fosforanów, karagenów i białek najlepszych jakości, dzięki czemu nasz produkt cieszy się nienaganną opinią i bardzo wysoką jakością. Na życzenie klienta dokładane są aromaty o różnych smakach. Szynka wyprodukowana z tego środka ma stałą strukturę, dobre przebarwienie, doskonały smak i zapach, dodatkowo jest łatwa w produkcji.

Solanka:
Woda 100 l 20C
P-80+ 8 kg
Peklosól 5 kg

Laka Boczek B-50 +

Środek do wędzonek i kiełbas na bazie cytrynianów i kompozycji białek, fosforanów i karagenów. Wydajność (+50%) . Doskonałe przebarwienie, mocna konsystencja wyrobów.

Solanka:
Woda 90 l 20C
B-50 5 kg
Peklosól 5-6 kg

Laka Boczek B-50

Mieszanka funkcjonalna do szynek tradycyjnych i boczków, w których to wyrobach nie przywiązuje się wagi do uzyskania wysokiej wydajności, lecz w dużej mierze chce się zachować smaki i zapach wyrobów domowych niejednokrotnie robionych w tradycyjnych wędzarniach.

Solanka:
Woda 90 l 20C
B-50 5 kg
Peklosól 5-6 kg

Kuter Mix

Kompletny środek funkcjonalny do kutrowania na bazie białek, cytrynianów, fosforanów z dodatkiem ascorbinianów i glutaminianu. Ta inteligentna mieszanka powoduje, że każdy ze środków jest odpowiedzialny za inne działanie funkcjonalne, które są zależne jeden od drugiego. Kuter Mix gwarantuje dobrą wydajność, stałą barwę bez przebarwień, gładką konsystencję masy kutrowanej, utrzymuje odpowiednią wilgotność w farszu oraz pozwala utrzymać stalą jakość, która zapewnia powtarzalność produktu. Ponadto Kuter Mix przedłuża okres gwarancji towaru, reguluje kwasowość oraz poprawia jego smak, jest także bardzo dobrym emulgatorem.

Dawkowanie: 2 kg/100 kg masy

Vita C+

Mieszanka hamująca brązowienie świeżych pokrojonych warzyw, także zapobiega utlenianiu się naturalnej witaminy C. Zawiera środki wybielające produkt, zapobiega rozwojowi grzybów, pleśni i drożdży a także działa bakteriostatycznie. Ponadto reguluje kwasowość produktu oraz poprawia jego smak.
Dawkowanie: 1 kg na 100 l zalewy



Mieszanki Przyprawowe

Przeznaczone do wszystkich rodzajów wędlin drobno, średnio i grubo rozdrobnionych. Każda z mieszanek robiona jest indywidualnie w oparciu o odpowiednie przyprawy charakterystyczne dla danego typu wędlin.
Aromaty i koncentraty dodawane do naturalnych przypraw są robione w naszym zakładzie, co sprawia, że produkt uzyskuje swą niepowtarzalność smakową i zapachową.

Na życzenie klienta robimy przyprawy indywidualne.

Copyright © 2009 by HardCom